Wegens uitbreiding van de Corona-maatregelen ook verlenging Overbruggingsrecht

De overheid heeft de maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan opnieuw verlengd.  Een aantal zaken blijven alvast verplicht gesloten tot 11 mei en verdere versoepelingen zullen telkens, na evaluatie van de toestand, bekeken worden.

Ten gevolge hiervan zal ook het overbruggingsrecht voor de zelfstandigen die onder de gedwongen sluitingen vallen verlengd worden in mei.  De ondernemers die door omstandigheden beslissen om de zelfstandige activiteiten te stoppen gedurende minstens 7 opeenvolgende dagen, kunnen dit ook in mei doen.  Ook zij hebben dan recht op het overbruggingsrecht voor de maand mei.

De zelfstandigen die hun aanvraag al in maart of april deden, moeten geen nieuwe aanvraag doen voor april en/of mei. Op basis van de gegevens die we van u hebben, betalen we april en mei ook uit. Enkel als er wijzigingen zijn of u voldoet niet meer aan de voorwaarden, moet u ons dit laten weten (bv. in het geval u geen 7 opeenvolgende dagen meer gesloten zal zijn in mei).